Kórháztechnikai eszközök és berendezések

Termékeink kórházak, szociális intézmények, magánorvosi-, fogorvosi- és állatorvosi rendelők számára készülnek.

Termékek

Elektromedikai berendezések

Széleskörű termék kínálatunknak köszönhetően ügyfeleink könnyen megtalálhatják a számukra megfelelő medikai tábla típust. A termékek elérhetőek falon kívüli és süllyesztett kivitelben is. Igény esetén a termékek felszereltsége módosítható.
Medikai tábláink IP20 és IP44-es védelemmel is rendelhetőek.

A medikai tábla leírása a képre való kattintással tekinthető meg. 

Leválasztó transzformátorok

Az LT-2, LT-4 és LT-6,3 típusú leválasztó transzformátorok IT rendszerű hálózatok energiaellátásához szükséges (alkalmas) berendezések, melyek megfelelnek MSZ 2040:1995§.3.1. pontjában előírtaknak. A kiemelt gyógyászati helységek IT rendszerű hálózatai általában helyiségenként kell kialakítani, de egyes esetekben kettő, maximum három helyiség lehet egy közös szigetelt hálózaton.

            A leválasztó transzformátorokat a helyiségeken kívül, rögzítetten felszerelt, de könnyen hozzáférhető módon állandó jellegűen kell alkalmazni. Erre kiválóan alkalmas az SE-3 szigetelés ellenőrző készülék. 

            A leválasztó transzformátorok teljesítményét az LT jel melletti szám mutatja KVA-ben, például az LT-4-es 4 KVA teljesítményű transzformátort jelöl.

Sugárvédelmi kötények és kiegészítők

Puha rugalmas ólomgumiból készült védőkötényeink vízlepergető anyaggal vannak bevonva. Modelljeink tépőzárral rögzíthetőek. Kötényeinket az alábbi ólomegyenértékkel kínáljuk: Pb=0,25 mm és Pb=0,5 mm. A kötények a következő színben rendelhetőek: bordó, bézs, világoskék, sötétkék, sötétzöld, világoszöld.

Éjjeliszekrények

Kórházak és szociális intézmények ápolási osztályain alkalmazható mobília. A szekrénytest fémből készül, mely műanyag porfestéssel van felület kezelve. A szekrények fiókjai kivehető fiókbetéttel készülnek, melyek fertőtleníthetők, tisztíthatók, pótolhatók. A szekrény alsó polca szellőző polc, amely porfestett vagy rozsdamentes kivitelben készül. Az ajtó és fiók előlapok kompakt lamináltból készülnek. Az I. modell szerint készült éjjeliszekrény fix lábbal rendelkezik, míg a másik három modell gördíthető kivitelben, fékezhető kerekekkel. A III. modell szerint készült éjjeliszekrény oldalán besüllyesztett palacktartó található, mely 2 db palack tárolására alkalmas. A IV. modell szerint készült éjjeliszekrény etetőlapos kivitelben készül, mely magasságban állítható. Igény esetén kérhető palacktartó beépítése is.

Sugárvédelmi berendezések

Sugárvédelmi berendezéseink, mint például az egy- vagy többrészes gördíthető védőfal, a Hutás-féle gördíthető védőállás, a lamella függöny és az izotóptároló szekrény is többféle méretben és ólomvastagsággal rendelhető.

Rozsdamentes acél bútorok

A tároló állványok több célúak, rozsdamentes acélból szálcsiszolt kivitelben készülnek. A fix állványok lábon állító csavarral, a gördíthető állványok gördíthető, nyommentes kerékkel szereltek. Az állványokat kiválóan lehet alkalmazni az egészségügyi intézmények minden területén (sterilizálókban, konyhákban, raktárokban stb.). Az állványok könnyen tisztíthatóak, sterilizálhatóak.

Technológiai mobíliák

A technológiai mobíliáink között megtalálható termékek: altató kocsik, műszerkocsik, gyógyszerelosztó kocsik, kötöző- és kezelőkocsik, tetemszállító kocsik, sürgősségi kocsi, betegtoló kocsi, infúziós állvány, ágyazó kocsik, zsákos hulladékgyűjtők, szennyesszállító kocsik, doboznyitó állványok, cipőtartó állványok, paravánok és fellépők.

Medikai székek

A medikai székek egészségügyi intézményekben, orvosi rendelőkben, és műtőkben használhatók. A négy típus (orvosi szék, fogászati röntgenszék, asszisztens szék, általános orvosi szék) azonos elemek felhasználásával készül. A székek lábszerkezete festett, krómozott és rozsdamentes kivitelben is készülhet. A lábszerkezet nyomot nem hagyó önbeálló kerekekkel (orvosi szék, asszisztens szék, általános orvosi szék), vagy fix talpakkal (fogászati röntgenszék) szereltek. Azokon a helyeken, pl. műtő, ahol agresszív fertőtlenítő szereket használnak, ott a csak a rozsdamentes anyagból készült lábszerkezetű székeket ajánljuk. A székek működése hidro-pneumatikus rendszerű. Ülőkéjük 200 mm-es magassági határok között állítható, és 360°-ban körbeforog, kivéve a fogröntgenező szék, melynek ülőkéje nem fordítható el. Az orvosi szék karfája 200 mm-es határok között, a fogászati röntgenszék fejtámlája 200 mm-en belül tetszés szerint állítható. A székek ülőkéje, karfája és fejtámlája szivacsbetéttel, műbőr bevonattal készül. Ezek a felületek semleges mosóporos vízzel könnyen tisztíthatók.

Kórházi ágy tartozékok

A kórházi ágy tartozékok a betegek fekvő helyzetben való ellátását segítik. A kacsatartó, a váladékgyűjtő zsáktartó és a ágytáltartó is rozsdamentes acélból készül, ezáltal ezek az ágyra akasztható termékek erős vegyszerekkel is tisztíthatóak.

Telephely

5900 Orosháza, Szent István utca 106.
+36 30/466-8508

Kapcsolat

Vegye fel velünk a kapcsolatot.
E-mail: technicakorhaz@gmail.com
Mobil: +36 30/466-8508

Kórháztechnikai Zrt. © Minden jog fenntartva.